Μέθοδος εμποτισμού με TANALITH E 2474

  1. Αρχική
  2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥ
  3. Μέθοδος εμποτισμού με TANALITH E 2474
Μέθοδος εμποτισμού με TANALITH E 2474

Πώς γίνεται ο σωστός εμποτισμός

Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία για τον εμποτισμό με πίεση. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πετύχουμε έναν σωστό και αποτελεσματικό εμποτισμό ξύλου είναι να το εμποτίσουμε σε κλειστό θάλαμο με χρήση βιομηχανικής υδραυλικής πίεσης. Χρησιμοποιώντας αυτό τον τρόπο εμποτισμού (Vaccum pressure impregnation ή αλλιώς μέθοδος πλήρων κυττάρων) επιτρέπουμε στο συντηρητικό να εισχωρήσει βαθιά μέσα στο ξύλο με τη βοήθεια πίεσης και νερού. Το συντηριτικό αυτό, λόγω της υψηλής πίεσης, αναγκάζεται να εισχωρήσει βαθιά μέσα στο ξύλο. Έτσι, καταλήγουμε σε έναν εμποτισμό με αποτελέσματα που είναι ολοφάνερα στο άμεσο μέλλον.

Η εταιρεία μας, χρησιμοποιεί θάλαμο εμποτισμού 12 atm, προσθέτοντας στο συντηρητικό του εμποτισμού και καφέ χρωστική. Με την καφέ χρωστική, η οποία καλύπτει ολοκληρωτικά ολόκληρη την επιφάνεια του ξύλου, δίνεται η δυνατότητα στον τελικό χρήστη για την άμεση τοποθέτηση του ξύλου στην κατασκευή, χωρίς περαιτέρω βαφή ή άλλου είδους επεξεργασία βαφής.

Η μέθοδος πλήρων κυττάρων

Η καλύτερη προστασία για το ξύλο γίνεται όταν χρησιμοποιούμε την μέθοδο πλήρων κυττάρων (εμποτισμός σε θάλαμο με πίεση). Κατά τη διαδικασία αυτή, η φάση της πίεσης δεν σταματά έως ότου το ξύλο να έχει απορροφήσει όλα τα απαραίτητα συστατικά του συντηρητικού, στη χρονική διάρκεια του εμποτισμού. Όσο ισχυρότερο είναι το πρώτο κενό, τόσο περισσότερο από το συντηρητικό διάλυμα μπορεί να απορροφήσει το ξύλο. Το τελικό κενό εξασφαλίζει ότι το ξύλο μπορεί να αφαιρεθεί από τον θάλαμο επεξεργασίας χωρίς περιττά υγρά του συντηρητικού. Η ξυλεία η οποία έχει εμποτιστεί με αυτό τον τρόπο, είναι εφοδιασμένη με κάθε συστατικό που θα της εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο μέλλον.

Διαδικασία εμποτισμού

 

Τί είναι το Tanalith E;

Το Tanalith E είναι ένα συντηρητικό ξύλου με βάση το νερό. Περιέχει χαλκό και αποδεδειγμένα οργανικά βιοκτόνα. Όταν εμποτίσουμε την ξυλεία με Tanalith E, τα οργανικά συστατικά που περιέχει συνδέονται με τη δομή του ξύλου. Έτσι, καθιστάται εξαιρετικά απίθανο να αφαιρεθούν από το ξύλο.

Τί είναι το Tanatone;

Το Tanatone είναι μία χρωστική. Η χρωστική αυτή, μπαίνει μέσω της διαδικασίας του εμποτισμού στο μείγμα του νερού. Έτσι, δίνει στο ξύλο μία έτοιμη βαφή σε καφέ χρώμα. Επιτυγχάνεται, λοιπόν, η μέγιστη αποτελεσματικότητα του συντηρητικού Tanalith E.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί εδώ και αρκετά χρόνια το συντηρητικό ξύλου Tanalith E καθώς και το Tanatone.

 

 

Μέθοδος, εμποτισμού, TANALITH, 2474, ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ, ΞΥΛΟΥ