Συντήρηση εμποτισμένης ξυλείας

  1. Αρχική
  2. ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥ
  3. Συντήρηση εμποτισμένης ξυλείας
Συντήρηση εμποτισμένης ξυλείας

Η εμφάνιση του εμποτισμένου ξύλου

Τα ξύλα που έχουν υποστεί επεξεργασία με TANALITH E έχουν αρχικά ένα έντονο φυσικό καφέ χρώμα. Με την έκθεση τους στις εξωτερικές κλιματικές συνθήκες, αυτό το έντονο φυσικό καφέ χρώμα αλλάζει προς ένα αχνό ξανθό καφέ. Έπειτα, μακροπρόθεσμα το χρώμα μετατρέπεται πλέον σε ένα φυσικό γκρι - ασημί.

Η συντήρηση του εμποτισμένου ξύλου με πινέλο, μέσω επώνυμων συντηρητικών και εμποτιστικών νερού, κρίνεται απαραίτητη να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Περισσότερο αναγκαία κρίνεται η χρωματική συντήρηση του ξύλου, παρά η συντήρηση-διατήρηση των ιδιοτήτων του συντηρητικού εμποτισμού. Φυσικά με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η επιμήκυνση ζωής του ξύλου, φτάνοντας το προσδόκιμο των 15 ετών, αλλά και το "φρεσκάρισμα" της χρωματικής όψης του.

Πόσο ακριβός είναι ο εμποτισμός ξύλου; / Συντήρηση εμποτισμένης ξυλείας

Όπως προαναφέραμε, ο εμποτισμός δίνει στο ξύλο το προνόμιο, τη δυνατότητα αν θέλετε να «ζήσει» παραπάνω. Λαμβάνοντας λοιπόν αυτό υπ'όψιν μας, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι τα έξοδα του εμποτισμού είναι πολύ χαμηλά.

Φυσικά για να το πούμε αυτό, θα πρέπει οπωσδήποτε προηγουμένως να λάβουμε υπ'όψιν μας το τεράστιο κόστος αντικατάστασης των μη εμποτισμένων ξύλων, που σίγουρα θα χρειαστεί έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα. Αντίθετα, τα εμποτισμένα ξύλα έχουν ανάγκη από μία μικρή και σχεδόν ανέξοδη συντήρηση ετησίως.

Νομικές διατάξεις

Το ξύλο που έχει δεχθεί επεξεργασία με το συντηρητικό TANALITH E, συντηρήθηκε σύμωνα με τις σχετικές απαιτήσεις
περί διείσδυσης και απορρόφησης των αντίστοιχων εθνικών και διεθνών προτύπων, καθώς και σύμφωνα με τις σχετικές κλάσεις χρήσης,
όπως ορίζονται στο πρότυπο EN 355.

Συντήρηση, εμποτισμένης, ξυλείας, ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ, ΞΥΛΟΥ