Βουρτσισμένο-Παλαιωμένο ξύλο

  1. Αρχική
  2. ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
  3. Βουρτσισμένο-Παλαιωμένο ξύλο
Βουρτσισμένο-Παλαιωμένο ξύλο

Λίγα λόγια για το βουρτσισμένο ξύλο.

Το βουρτσισμένο ξύλο είναι μια τεχνική η οποία έκανε το ντεμπούτο της πριν από περίπου 5 χρόνια και έχει μεγάλη απήχηση από το κοινό, λόγω της αυθεντικής εμφάνισής του και της αίσθησης αφής. Κοινώς αποκαλείται από κάποιους και ως ‘’Ευρωπαϊκή εμφάνιση’’. Είναι ιδανικό για χώρους που είναι επιρρεπείς σε γρατζουνιές και επίσης, προσδίδει λιγότερο ολισθηρό πάτωμα. Το αισθητικό αποτέλεσμα θυμίζει vintage εκδοχή προϊόντων ξύλου, σε πατώματα, επενδύσεις και διακοσμητικές επιφάνειες. 

Η τεχνική του.

Η τεχνική αυτή, είναι μια τεχνική φινιρίσματος η οποία περιλαμβάνει την απόξεση του ξύλου με μια σκληρή συρμάτινη βούρτσα. Οι σκληρές της τρίχες τραβούν τους μαλακούς  κόκκους από το δακτύλιο ανάπτυξης, αφήνοντας έτσι εκτεθειμένη την καρδιά του ξύλου. Σαν αποτέλεσμα έχει την μεγαλύτερη έμφαση των κόκκων του ξύλου, δημιουργώντας μεγαλύτερη  υφή η οποία προσθέτει στην αισθητική της ελκυστικότητα.

Στην παραγωγή.

Η εταιρεία μας διαθέτει τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για την υλοποίηση της τεχνικής αυτής. Η τεχνοτροπία του βουρτσισμένου ξύλου, εφαρμόζεται στα περισσότερα είδη ξυλείας (σκληρά αλλά και μαλακά). Το αποτέλεσμα όμως αυτής  της τεχνοτροπίας, γίνεται αισθητό και στην αφή αλλά και στην όψη πιο πολύ στα μαλακά ξύλα. Για το λόγo αυτό, προτείνουμε στους συνεργάτες μας τη χρήση της ξυλείας Πεύκης, που ενδείκνυται για το αποτέλεσμα αλλά και για την προσιτή της τιμή. Φυσικά, μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική αυτή και στα σκληρά ξύλα π.χ. Δρυ δίνοντας έτσι "αρχοντιά" και παράλληλα κύρος στο παραγόμενο προϊόν.

Σχετικά προϊόντα 

 

Βουρτσισμένο-Παλαιωμένο, ξύλο, ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΞΥΛΟΥ