Ανάγλυφη υφή σε ξύλο

  1. Αρχική
  2. ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
  3. Ανάγλυφη υφή σε ξύλο
Ανάγλυφη υφή σε ξύλο

Τι είναι η ανάγλυφη υφή γενικά;

Η ανάγλυφη υφή είναι ουσιαστικά μια καινοτόμα καλλιτεχνική τεχνική. Βασιζόμενοι σε αυτή την τεχνική, δημιουργούμε ένα ασήμετρο και ακανόνιστο σχέδιο σε ένα υλικό όπως το ξύλο, το οποίο και μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Το σχέδιο μπορεί να τονοθεί και να αυξηθεί ή ακόμα και να ελαττωθεί, ανάλογα με το πώς ρυθμίζεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός που το παράγει. Ως καλλιτεχνική τεχνική, η ανάγλυφη υφή του ξύλου έχει ιστορία εκατοντάδων χρόνων, κυρίως όμως μέσα από την φυσική "φθορά" του στο πέρασμα των χρόνων. Στην εταιρείας μας μπορούμε να αποδώσουμε αυτή την καλλιτεχνική φυσική "φθορά" του ξύλου, χωρίς να απαιτείται η χρονοβόρα διαδικασία παλαίωσης του ξύλου. 

Πώς γίνεται η ανάγλυφη υφή ξύλου;

Διαθέτοντας πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής ανάγλυφης υφής πάνω στο ξύλο και χρησιμοποιώντας τα ανάλογα καλούπια, αλλά και με επιμέρους παραμετροποίηση αυτών (ταχύτητα παραγωγής, αριθμός σχετιζόμενων κεφαλών, έντονα ή λεία κοπτικά), η εταιρείας μας επιτυγχάνει αρκετά διαφορετικά μοτίβα ανάγλυφης επιφάνειας. Μπορούμε να εφαρμόσουμε την ανάφλυφη υφή στα περισσότερα είδη ξυλείας. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να αναφέρουμε πως όσο πιο μαλακό είναι το ξύλο, τόσο πιο εύκολη και «ανώδυνη» γίνεται η όλη διαδικασία εφαρμογής ανάγλυφης υφής. Αυτό όμως δε σημαίνει πως η τεχνοτροπία ανάγλυφου δε μπορεί να εφαρμοστεί σε σκληρά είδη ξύλου. 

Κάποιες φορές μπορεί να ακούσουμε τα ανάγλυφα ξύλα να αναφέρονται ως ανάγλυφα «γλυπτά». Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν είναι πραγματικά γλυπτά. Δημιουργούνται μέσα από μια διαφορετική διαδικασία. Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία, είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιείται για τις λείες επιφάνειες.

 

Διαφορά λείας-ανάγλυφης υφής.

Η διαφορά των επίπεδων και των ανάγλυφων επιφανειών είναι πως αντί για λεία υφή, το ξύλο έχει χαραγμένη υφή.

Η ανάγλυφη υφή δίνει στο ξύλο μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Αποδίδει ένα ασήμετρο μοτίβο. Μια ακανόνιστη επιφάνεια. Ένα τυχαίο φινίρισμα.

 

 

 

Σχετικά προϊόντα 

Ανάγλυφη, υφή, ξύλο, ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΞΥΛΟΥ